TÜBİTAK Proje Başarısı

Üniversitemiz öğretim üyesi, Fen Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Çağatay ELİBOL'un akademik danışman olarak yer aldığı "Katmanlı Üretim Teknolojisi ile İmplant Geliştirilmesi ve Üretimi" başlıklı proje 1501 - TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

Mutlu Yıllar!

Sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir yıl dileriz.

Malzeme Bilimi ve Teknolojileri Bölümü ilk mezunlarını verdi

Türk-Alman Üniversitesi Fen Fakültesi Malzeme Bilimi ve Teknolojileri Bölümü ilk mezunlarını verdi. 02.09.2021 tarihinde düzenlenen mezuniyet töreninde üniversite yaşamlarına 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında başlayan Malzeme Bilimi ve Teknolojileri Bölümünün ilk öğrencilerine diplomaları takdim edildi. Değerli öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

TÜBİTAK Proje Başarısı

Fen Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Çağatay ELİBOL danışmanlığında, biri ASAŞ ve diğeri Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.  (TUSAŞ) ortaklığında Malzeme Bilimi ve Teknolojileri Bölümü öğrencileri Mert DOĞAN ve Bicem BÜLBÜN tarafından sunulan her iki proje önerisi de TÜBİTAK 2209-B  Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

TÜBİTAK 3501 - Kariyer Geliştirme Programı Proje Başarısı

Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Abdulkadir ŞANLI’nın yürütücü ve Fen Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Malzeme Bilimi ve Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Çağatay ELİBOL'un araştırmacı olarak TÜBİTAK’a sunduğu proje desteklenmeye hak kazanmıştır.

Çelik Boru İmalatçıları Derneği proje bilgilendirme toplantısı

Türk-Alman Üniversitesi Korozyon ve Aşınma Test, Araştırma ve İleri Karakterizasyon Merkezi (KATİM) Güdümlü Proje Fizibilite Çalışması kapsamında proje bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Malzeme Bilimi ve Teknoloji Bölümü Öğrencileri Almanya'da Stajda

Malzeme Bilimi ve Teknoloji Bölümü üçüncü sınıf öğrencilerimiz, partner üniversitemiz Darmstadt Teknik Üniversitesi'nde stajlarını yapıyorlar.

Hazırlık Sınıfı Öğrencileri Solar Enerji Sistemimizi Gezdiler

Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz 2019 yılının mart ayında devreye alınan solar enerji sistemimizi gezdiler.

Prof. Dr. İsmail Duman'ın "Türkiye'de Bor Gerçeği" Konuşması

Dr.-Ing. Çağatay Elibol'un daveti ve TAÜ Malzeme Bilimi Kulübü organizasyonu ile Prof. Dr. İsmail Duman 9 Mayıs Perşembe günü saat 13.00'de YDYO Seminer Salonunda 'Türkiye'de Bor Gerçeği' başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Malzeme Bilimi ve Teknolojileri Bölümü Öğrencileri Almanya’da Teknik Gezide

Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) ve Darmstadt Teknik Üniversitesi (TUD) Malzeme Bilimi ve Teknoloji Bölümlerinin (MBT) ortak çalışması ve Alman Akademik Değişim Servisi’nin (DAAD) desteğiyle Temmuz ayında bir teknik gezi organize edildi.