Öğrencilerimiz Ne Yapıyor?

Merhaba, Ben Batuhan Orhan, Türk-Alman Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Teknolojileri Bölümü 4. sınıf öğrencisiyim. Üniversite hayatım boyunca edindiğim teorik bilgileri, farklı projelerde pratiğe dökerek geliştirmeye çalıştım.  
Teknik çalışmalarım kapsamında, TEKNOFEST Hyperloop yarışmasında Hermod Hyperloop takımıyla yer aldım. Bu süreçte aracın cam elyaf dış kabuğunun üretiminde görev alarak kompozit malzemeler ve üretim teknikleri üzerine önemli deneyim kazandım. Bir ekip bünyesinde teknik çözümler geliştirerek proje sürecine aktif olarak katılmak, benim için son derece öğretici ve değerli bir deneyim oldu.  
Bunun yanı sıra, bilimsel araştırmalarda da yer aldım. Hocam Dr. Öğr. Üyesi Samira F. Kurtoğlu Öztulum danışmanlığında TÜBİTAK 2209-A projesi sundum ve yürütücülüğünü yaptım. Bu projede termik santrallerin atıklarından olan uçucu külün yapısını atık sulardan metilen mavisi giderimini artırmaya yönelik modifiye etmek üzerine çalıştım. Projemde ayrıca bir başka endüstriyel atık olan kırmızı çamur ve uçucu kül karışımlarından zeolitler sentezledim ve sudan boyar madde giderimi için testlerini gerçekleştirdim. Normalde üretimde büyük miktarlarda ortaya çıkan bu atıklara katma değer katarak, yüksek performanslı adsorbanlara dönüştürdüm. 
Çalışmalarım sonucunda elde ettiğim bilimsel bulgularla TEKNOFEST-Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na başvurmayı planlıyorum. Ayrıca danışman hocamla birlikte bulgularım hakkında bilimsel bir makale yazıyorum. Öğrenciliğimin son döneminde ise Koç Üniversitesi Tüpraş Enerji Merkezi’nde gönüllü staj yaparak katalizörler alanındaki bilgimi ve deneyimimi artırmayı hedefliyorum.
Üniversitemin bana sunduğu bu imkanlar sayesinde malzeme bilimi alanında kariyerime sağlam temeller atarak başlayacağıma inanıyorum. 
(07.02.2025)

Ben Türk Alman Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Teknolojileri bölümü 3. sınıf öğrencisi Aleyna Kardelen Balcılar. Üniversite eğitimimin ilk yılından itibaren üniversitemizde yer alan birçok öğrenci kulübünde aktif olarak (Kurucu Üye, Denetim Kurulu Başkanlığı, Organizasyon Ekip Üyesi) rol aldım, son olarak Haziran 2024 tarihinde büyük bir mutlulukla yürüttüğüm ve çok şey öğrendiğim TAÜ-Malzeme Bilimi Kulübü 2023-2024 dönemi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimi devrettim.
Bununla birlikte üç yıl içerisinde, her yıl bölümümüz öğrencileri tarafından yürütülen TÜBİTAK-2209B projelerinden birinde (Havacılık ve uzay endüstrisinde kullanılan alüminyum alaşımları için kendi kendini onarabilen kaplama sistemleri - TUSAŞ ) ve bir bitirme projesinde (Elektrikli araçlar için bir akü taşıyıcı ünitesinin tasarım optimizasyonu ve Sonlu Elemanlar analizi – Mercedes-Benz Türk A.Ş.) yardımcı öğrenci olarak yer aldım.
Ayrıca, elektrikli-otonom araç geliştirmek üzere kurulmuş ve TEKNOFEST 2024 'Robotaksi Binek Otonom Araç' dalında yarışmayı hedefleyen TAC (TGU Autonomous Car) Takımında, Mekanik Ekibi - Malzeme Biriminde yer almaktayım.
(05.07.2024)
Merhaba ben Emircan Demir. 4. Sınıf Malzeme Bilimi ve Teknolojileri öğrencisiyim. Okuldaki öğrencilik hayatım boyunca bir çok projede görev aldım. Öncelikle 2.sınıf öğrencisiyken “Karbon nanotüp takviyeli alüminyum kompozitlerin toz metalürjik üretimi ve EKAP yöntemi ile mekanik özelliklerinin iyileştirilmesi” adlı bir TÜBİTAK 2209-B projesinde asistan öğrenci olarak çalıştım. 3.sınıfta kendim “CuCoNiBe alaşımının toz metalurjik üretimi ve EKAP yöntemi ile mekanik özelliklerinin iyileştirilmesi” adlı bir 2209-B projesi yazdım ve yürütücüsü olarak projemi bu sene tamamladım.
Aynı süreçte okulda Akran Eğitimi adı altında “Reel Kristaller ve Özellikleri” ve “Katıların Termodinamiği” adlı derslerimiz için Tutorluk (Öğrenci Asistanlık) yaptım ve bu dersler için öğrenciler ile birlikte alıştırmalar, sınava yönelik hazırlıklarda görev yaptım. Ayrıca hocam Doç. Dr. Çağatay Elibol'un yürütücüsü olduğu “Selüloz Bazlı Cottonid Malzemesinin Kenar Çatlak Hassasiyetinin ve Yorulma Dayanımının Farklı İşleme Teknikleri Üzerine Etkisinin Araştırılması” adlı CORNET Avrupa Birliği projesinde bursiyer olarak görev yapmaktayım.  Bulunduğum pozisyonlar ve araştırmalar gereği bir çok şeyi deneyimledim ve bu deneyimlerin ilerleyen kariyer hayatımda bana bir çok faydasının dokunacağını biliyorum. Bu bölümü okuduğum için mutluyum... 
(10.07.2024)