"İnsan Vücudu Hareketi İzleme Uygulamaları İçin Elektroeğirme Tekniği İle Üretilen Esnek Piezorezistif Kuvvet Sensörlerinin Sentezi Ve Karakterizasyonu” Başlıklı TÜBİTAK Projesi Desteklenmeye Hak Kazanmıştır.

Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Abdulkadir ŞANLI’nın yürütücü ve Fen Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Malzeme Bilimi ve Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Çağatay ELİBOL'un araştırmacı olarak TÜBİTAK’a sunduğu proje desteklenmeye hak kazanmıştır.

Çelik Boru İmalatçıları Derneği proje bilgilendirme toplantısı

Türk-Alman Üniversitesi Korozyon ve Aşınma Test, Araştırma ve İleri Karakterizasyon Merkezi (KATİM) Güdümlü Proje Fizibilite Çalışması kapsamında proje bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Malzeme Bilimi ve Teknoloji Bölümü Öğrencileri Almanya'da Stajda

Malzeme Bilimi ve Teknoloji Bölümü üçüncü sınıf öğrencilerimiz, partner üniversitemiz Darmstadt Teknik Üniversitesi'nde stajlarını yapıyorlar.

Hazırlık Sınıfı Öğrencileri Solar Enerji Sistemimizi Gezdiler

Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz 2019 yılının mart ayında devreye alınan solar enerji sistemimizi gezdiler.

Prof. Dr. İsmail Duman'ın "Türkiye'de Bor Gerçeği" Konuşması

Dr.-Ing. Çağatay Elibol'un daveti ve TAÜ Malzeme Bilimi Kulübü organizasyonu ile Prof. Dr. İsmail Duman 9 Mayıs Perşembe günü saat 13.00'de YDYO Seminer Salonunda 'Türkiye'de Bor Gerçeği' başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Malzeme Bilimi ve Teknolojileri Bölümü Öğrencileri Almanya’da Teknik Gezide

Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) ve Darmstadt Teknik Üniversitesi (TUD) Malzeme Bilimi ve Teknoloji Bölümlerinin (MBT) ortak çalışması ve Alman Akademik Değişim Servisi’nin (DAAD) desteğiyle Temmuz ayında bir teknik gezi organize edildi.